За полицията било въпрос на принципи да блокира буса на майките цяла нощ

За полицията било въпрос на принципи да блокира буса на майките цяла нощ

Политика

България / Политика 101 Views 0

Бусът на майките на деца с увреждания от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" вчера не е бил допуснат да стигне до протестиращите на Орлов мост от полицията, защото СДВР имало "принципна позиция".

"Принципната позиция" била да се допускат само автомобили, които носят вода и храна на протестиращите.

Това се случи в тъмната част на денонощието. Преценихме, че има наличието на много предпоставки, които биха довели най-малкото до някое ПТП или да бъде бутнат човек, заяви на брифинг заместник-началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР комисар Тони Тодоров.

Още повече - позицията е принципна. Не сме правили компромис, няма и да направим занапред с допускането на превозни средства, каза Тодоров.

Той твърди, че "след преглед на публикации в медиите и социалните мрежи е имало сериозни основания да се смята, че съществуват противоречия между представителите на „Системата ни убива“ и хората на Орлов мост".

"Не знам как ще прозвучи, но снощи, предвид всичко, заявяваме, че снощи поведението на протестиращите наистина считаме в един момент като провокация вече към полицейските служители." - каза в заключение заместник-началникът на „Охранителна полиция“.

Comments