Възрастна жена „изгоря“ с пенсия и спестявания заради измама

Възрастна жена „изгоря“ с пенсия и спестявания заради измама

Русе

Регионални новини / Русе 87 Views 0

Възрастна жена над 70 години стана поредната жертва на измама. Вчера близо до дома й била заприказвана от мургав мъж, който се представил за служител на пенсионното, и й дал разяснения, че има право на допълнителна пенсия в размер на 8000 лева. Той уточнил обаче, че за да задвижи процедурата по получаването на парите, е необходимо тя първоначално да му предостави сума от 3000 лева в брой.

Жената повярвала на непознатия и го поканила в жилището си, където му броила 2500 лева, които била спестила, заедно с още 500 лева от получената същия ден пенсия. Щом взел парите, мъжът напуснал жилището с уговорката да се върне след около 15 минути с 8000 лева. След като не се върнал с обещаните пари, възрастната жена разбрала, че е станала жертва на измама и потърсила полицията.

Разследващите от Първо РУ са документирали разказаното от нея и е започнала работа по случая, като е образувано досъдебно производство.

ВНИМАНИЕ!

От полицията отново напомнят на гражданите, че за да НЕ станат жертви на измами, е необходимо да бъдат бдителни, тъй като измамниците са изобретателни и често се представят за сътрудници или длъжностни лица, с цел да набавят за себе си финансови облаги.
Обръщаме Ви внимание, че& искането на пари в брой е ясен белег за измама или корупция.
Освен по телефона, измамниците могат да ни атакуват и в директен контакт. Не забравяйте, че при извършване на проверки, справки, проучвания, засичане на сметки и други дейности с граждани, представителите на институциите трябва да се& легитимират със служебни карти или други документи.
При всеки подобен съмнителен случай, е необходимо хората незабавно да се свържат със съответната институция или да сигнализират органите на реда.

Русе Медиа - За да знаеш повече

Comments