Все още не е ясно кога ще махнат самоделните гаражи в Русе

Все още не е ясно кога ще махнат самоделните гаражи в Русе

Русе

Регионални новини / Русе 178 Views 0

В междублоковите пространства, наред с множеството плътно паркирани автомобили на живущите, съществуват и самоделни конструкции тип „гараж“. Русенци се питат няма ли да бъдат премахнати, тъй като много от тях не се ползват по предназначение – в тях се складират вещи, а автомобилите стоят паркирани отвън и заемат място, на което би могло да се паркират коли на хора без гаражи.

От Общината отговориха, че за да се предприемат някакви действия, е необходимо да се подаде конкретен сигнал, а всеки казус се разглежда самостоятелно.

Какъв е статутът на тези винкелови конструкции става ясно едва, след като се извърви дълъг път по установяване на собственика и последваща кореспонденция с него. Има такива, които са узаконени, но има и такива, които се оказват без необходимите разрешения и към тях се предприемат и съответните действия.

От Общината обясниха пред Русе Медиа, че последните такива гаражни клетки, които са премахнати доброволно от страна на собствениците им, са в района на Операта. Предстои да се премахнат такива гаражи и в кв. „Дружба“ в района на буферния паркинг.

За близо две години обаче са разчистени едва десетина самоделни гаража. Администрацията призовава гражданите да са по-активни и да подават конкретни сигнали за конкретни места, за да могат да се предприемат действия за евентуалното премахване на такива гаражи при липса на документи.

Материалът Все още не е ясно кога ще махнат самоделните гаражи в Русе е публикуван за пръв път на Ruse news - Новини от Русе и региона.

Comments