Води ни партийо! Картината, която Борисов изпрати на Вучич

Води ни партийо! Картината, която Борисов изпрати на Вучич

Политика

България / Политика 14 Views 0

Творба, издържана напълно в стилистиката на социалистическия реализъм, е изпратил като дар на сръбския премиер Александър Вучич. 

Художественото произведение е изпратено чрез сръбски външен министър Никола Селакович, който вчера бе на посещение у нас, разкрива белградският ежедневник „Новости“.

Картината запечатва момента от откриването на работата по строежа на продължението на "Турски поток", което родният премиер предпочита да нарича „Балкански поток“.

Въпросното произведение е рисувано по снимка от 1 юни 2020 г. Тогава Вучич пристигна в България, за да провери защо се бави строителството на газопровода, който доставя синьо гориво от Турция през България към Сърбия и Унгария.

По време на тази визита Борисов повози Вучич с хеликоптер и джип и му показа недовършената АМ "Европа".

Ето и оригиналната снимка от събитието.

Прави впечатление, че от нея са отпаднали част от работниците, станали свидетели на височайшата визита.

За подаръка на Борисов нямаше и дума във вчерашното прессъобщение на правителствената пресслужба от срещата на Борисов със Селакович.

Картината е създадена от художника Симеон Кръстев. Той е завършил Художествената академия в град Лодз, Полша през 1975 г. Работи в областта на графичния дизайн, живописта и художествения плакат. Дългогодишен проектант на плакатите на Софийската опера и балет, съобщава в. "Труд" в статия, посветена на художника.

Последната му изложба "Конете" в "Галерия 900" през октомври 2020 г. е организирана с помощта на "Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим" в България и неговия ръководител Румен Ралчев (бивш зам.-началник на УБО и ръководител на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев).

Comments