В Русе: Хванаха водач на товарен автомобил отново без книжка, друг карал пиян

В Русе: Хванаха водач на товарен автомобил отново без книжка, друг карал пиян

Русе

Регионални новини / Русе 8 Views 0

Водач на товарен автомобил „Форд“ е бил хванат да шофира без книжка. Около 18:40 часа на ул. „Лозарска“ в Русе екип на Първо РУ е спрял за проверка превозното средство. Оказало се, че 38-годишният шофьор от Русе е рецидивист. Той е бил наказан за една година по административен ред отново за същото нарушение – управление на МПС без книжка. За документиране на нарушението е потърсено съдействие от екип на Пътна полиция. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 38-годишния е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

Друг шофьор пък е бил заловен да кара пиян посред нощ в Русе. Около 02:45 часа на бул. „Липник“ екип на Второ РУ е спрял за проверка  лек автомобил БМВ. Полицаите са установили, че колата управлява 22-годишен русенец. Последвала е проверка за алкохол от екип на Пътна полиция, при която е констатирано с дрегер 1.48 промила. Мъжът е отказал да даде кръвна проба. Случаят е предаден на разследващ полицай и срещу 22-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Материалът В Русе: Хванаха водач на товарен автомобил отново без книжка, друг карал пиян е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments