УМБАЛ „Медика“ празнува Бабинден с излъчване на живо във Фейсбук

УМБАЛ „Медика“ празнува Бабинден с излъчване на живо във Фейсбук

Русе

Регионални новини / Русе 16 Views 0

УМБАЛ „Медика“-Русе ще направи виртуално тържество за Деня на родилната помощ, като ще излъчва събитието на живо във Фейсбук страницата си от 11 часа.

В навечерието на Бабинден и четвъртия рожден ден на родилното си отделение екипът получи редица поздравителни адреси и подаръци за специалистите, проявяващи професионализъм и всеотдайни грижи при посрещането на новия живот.

В празника ще участват всички лекари и акушерки от отделението по Акушерство с дейност по Неонатология. Началникът на отделението д-р Александър Рудницки ще разкаже за дейността на своя екип през изминалата 2020 г. Въпреки пандемията са се родили с 15 % повече бебета, отколкото през 2019 г. Майки на здрави деца са станали и 12 жени, заразени с коронавирус.

Отделението по Акушерство с дейност по Неонатология към УМБАЛ „Медика Русе“ стартира дейността си на 1 януари 2017 г. То разполага със самостоятелни родилни зали, операционна зала, комфортни стаи за родилки и стаи за интензивно наблюдение на новородени. Помещенията са оборудвани със съвременна апаратура, която отговаря на всички медицински стандарти за грижа за родилките и бебетата.

Материалът УМБАЛ „Медика“ празнува Бабинден с излъчване на живо във Фейсбук е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments