УМБАЛ „Канев“ организира прегледи по повод Световния ден на сърцето

Русе

Регионални новини / Русе 11 Views 0

УМБАЛ "Канев" организира прегледи по повод Световния ден на сърцето

На 29 септември по традиция се отбелязва Световния ден на сърцето.
Смисълът на Световния ден на сърцето е да се повиши информираността на обществото, за да се спечели вниманието не само на болните , но и на здравите хора. Целта е да си дадем сметка колко важна е превенцията. Добрият начин на живот, здравословното хранене, физическите упражнения , пиенето на много вода и възприемането на здравословни навици са едни от най- важните фактори, за да поддържаме сърцето си здраво.

Живеем в безпрецедентни времена. Пандемията от Covid-19 насочи вниманието в световен мащаб върху професията на лекарите и медицинския персонал, възможностите на здравните системи, както и върху отговорността, която носим за нашето собствено здраве и за здравето на тези, които са най- уязвими в обществото.

Никой не знае как ще продължи пандемията в бъдеще, но знаем със сигурност, че да се погрижим за здравето на сърцето си в момента е по- важно от всякога. Слоганът на кампанията тази година е #USEHEART!

Във връзка с това кардиолозите на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатни прегледи. Наши партньори в тази инициатива са ЧАЙКАФАРМА – Висококачествените лекарства; Doppelherz Bulgaria и БЧК. Всички ние ще използваме знания, опит и ❤, за здравето на Вашето СЪРЦЕ!

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат на 29 септември /вторник/, от 09.00ч. до 16.00 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница. За целта е необходимо да се запишете предварително на тел: 082/ 887 351.Записването стартира на 24 септември /четвъртък/.

Материалът УМБАЛ „Канев“ организира прегледи по повод Световния ден на сърцето е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments