Трима осъдени за притежание на голямо количество тютюн след полицейска операция в Сваленик и Бъзън

Русе

Регионални новини / Русе 8 Views 0

На 28 февруари 2020 година е проведена специализирана полицейска операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол, с участието на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено при ОДМВР – Русе, под надзора на Русенска районна прокуратура. В рамките на спецакцията в района на с. Сваленик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 36-годишен мъж от гр. Русе. При проверката в  автомобила е установено, че водачът пренася около 70 кг. ситно нарязан тютюн, без платен акциз. Последвало е претърсване и изземване в два имота, обитавани от мъжа, в землището на русенското с. Бъзън. В гараж в единия от имотите е открита специализирана електрическа машина за рязане на тютюн и инсталация за термичната му обработка. Намерени са още чувал с нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, както и голямо количество увити със зебло бали със суха жълто-кафява листна маса – тютюн. При действията на служителите са иззети общо близо 80 кг. нарязан тютюн, както и откритите технически средства за преработката му. В хода на работата по случая е установена съпричастност към извършваната нелегалната дейност и на още двама, 36-годишна жена и 22-годишен мъж.

Районният съд в Русе наложи на М. А. М. и Н. Л. М. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, чието изтърпяване е отложено за изпитателен срок от 3 години, глоба в размер на 10 000 лева. Условната присъда на Е. Б. А. е за срок от 6 месеца.

Количеството, което се посочва е 58,199 кг нарязан тютюн за пушене на обща стойност 13 385,77 лева (тринадесет хиляди триста осемдесет и пет лева и седемдесет и седем
стотинки),

Материалът Трима осъдени за притежание на голямо количество тютюн след полицейска операция в Сваленик и Бъзън е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments