Топлофикация Гюргево запази цената на топлоенергията благодарение на Общината

Топлофикация Гюргево запази цената на топлоенергията благодарение на Общината

Русе

Регионални новини / Русе 21 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Топлофикация Гюргево запази цената на топлоенергията на нивата от предходната година благодарение на Общината. Това споделя директорът на дружеството Сорин Чепрага. Тя е в размер на 436& леи /около 170 лева/ за MWh, като 60 % от нея се поема от субсидия. Това осигурява комфорт в топлофицираните сгради дори при сегашните отрицателни температури. Освен това ще позволи и продължаване проектите за модернизация на системата и присъединяване на нови абонати.

Отоплителният сезон започна без проблеми още на 15 октомври, сподели Чепрага. В периода 15 октомври – 1 ноември е осигурено отопление на пожелалите това лица, а след 1 ноември – на всички абонати.

Благодарение на Община Гюргево е платена сумата от 15 млн. леи предварително за потреблението на газ за целия есенно – зимен период, което позволява планиране и сигурност на доставките за работещите в дружеството и потребителите.

Материалът Топлофикация Гюргево запази цената на топлоенергията благодарение на Общината е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments