Топ идеи за забавления през зимата

Топ идеи за забавления през зимата

Русе

Регионални новини / Русе 26 Views 0

Зимата е фантастично време за пътуване и забавление на открито, вдишване на свеж въздух и изгаряне на малко калории. Естествено, най-доброто, което можете да направите, е да се насладите на ски почивка в Банско! Ето и още няколко идеи, които много ще ви харесат.

Сафари с хъскита

Научете се как да се справяте с екип от хъскита, за да изследвате диви, снежни пейзажи с кучешки шейни в северните части на Европа. Останете през нощта, за да се насладите на Северното сияние и се удивете колко невероятна е природата.

Още северни активности

Виждането на Северното сияние, което танцува по замръзналото небе, е просто страхотен нощен спектакъл, но помислете за зимните забавления и през деня. Обуйте се със снежни обувки, отделете време за ски, опитайте сафари с моторни шейни или зимен риболов, срещнете селекционери на северни елени или просто се отдайте на СПА в някоя сауната. Тогава вече програмата ще е пълна.

Нека е семейно занимание

Лесно е да се забавлявате цялото семейство, когато сте на зимна почивка. По-големите деца се наслаждават на неща като шейни с кучета и ски бягане, докато малките се радват на открития термален басейн и други. А и кой не обича горещия шоколад и открития огън?

Бъдете всички заедно, така почивката ще бъде много по-приятна и пълноценна!

Луксозно пътуване

Планините през зимата не са само за търсачи на силни усещания. Какво ще кажете за една страхотна луксозна хижа, в която да разберете какво наистина значи почивка?

Зимна фотография

Островите Лофотен край северозападното крайбрежие на Норвегия са изключително популярна дестинация за фотографски почивки през лятото. А през зимата пейзажите са може би дори по-величествени. В компанията на малка група, водена от професионален фотограф, можете да съберете идеи за уъркшоп и да запечатате зашеметяващи изображения на Северното сияние, ледените фиорди, традиционни рибарски селища и пусти плажове.

Не забравяйте съседите

Карпатските планини на Румъния излъчват особена атмосфера през зимата. Дебел сняг, средновековни села, внушителни замъци… Избягайте до някоя уютна вила и, ако можете да се измъкнете от топлото огнище, се насладете на преходи със снежни обувки сред ледени клисури и пещери.

Отсядане в село от иглута

Ако нагрятото иглу в СПА центъра не е за вас и искате истинско преживяване, тогава помислете за почивка през студеното време в Швейцария. Отседнете например в Iglu Dorf – село от иглута, което се строи от нулата всяка зима.

Толкова е забавно да спите на ледени легла, да отидете на среднощно приключение в снега, да се насладите на тиха обстановка и обсипано със звезди небе, докато пиете топло греяно вино в бар, издълбан изцяло от лед. Не звучи ли повече от страхотно?

Къмпинг в Ладак, Индия

Ако обичате отдалечени места и безплодни панорами, няма по-добро място от Ладак. Най-северният регион на Индия граничи с Тибет. Очаквайте зашеметяващи плата, лазурно небе, великолепно нощно небе (Млечният път често се появява), езера, които ще ви оставят без думи, както и живописни пътища, направо като от документален филм на National Geographic.

Местата за глемпинг в Ладак предлагат рядката възможност да останете в непосредствена близост до някои от отдалечените панорами на света с луксозни легла с балдахин, горещи душове и 24-часова услуга за иконом. Ако се радвате на основно къмпинг, в района има много бюджетни лагери. Също така е възможно да разпънете собствените си палатки на редица места около Ладак.

А ако предпочитате да останете на родна почва и се готвите за ски почивка в Банско, вижте тук коя писта да изберете: https://ruskovets.com/kolko-ski-pisti-ima-v-bansko-i-koq-da-izberem/.

Материалът Топ идеи за забавления през зимата е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments