Татяна Дончева: Борисов има ангажименти към СИК. Цветанов е резервен коловоз

Татяна Дончева: Борисов има ангажименти към СИК. Цветанов е резервен коловоз

Политика

България / Политика 50 Views 0

„Проблемът на ГЕРБ е служебното правителство. Те осъзнават, че всеки ден на власт нищо не им носи."

Това коментира лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в интервю за БНР.

Тя добави, че като причина могат да се добавят и „ангажиментите, поети на правителствено ниво към различни бизнеси и други кръгове за сключване на сделки“: „Като част от СИК Борисов има ангажименти към СИК – Маджовци, Маргини и всякакви продължения. Има ангажименти към Домусчиев, следете раздаването на концесиите на пристанищата. Домусчиев има аспирации да получи всички пристанища по морето, а пък ТИМ да се задоволи с пристанищата по Дунав."

Според Дончева ГЕРБ се страхува от сценарий, при който студентите също се надигат срещу властта:

„ГЕРБ може да не долазят до времето на редовните парламентарни избори… Не случайно предприеха заградителни мероприятия. Преди месец обещаха увеличаване на студентските стипендии. Миналата седмица направиха срещи с ректори и обещаха, че ще увеличат с 20% заплатите на университетските преподаватели. Те се страхуват, че студентите, които ще дойдат на 1-ви октомври, могат да направят това, което направиха за Луканов 1990 година. Въпросът е кой за колко ще се продаде."

Тя коментира и новата партия на Цветан Цветанов:

„Политическите сили - стари и новосъздадени, нещо ще вземат от протеста като доверие. Колко? Ще видим на изборите... Цветан Цветанов е създател на една милиционерска партия, която създаде модела за грубо потъпкване на човешки права, за произвол по отношение на преследване на хора. Това е резервен коловоз за гербаджиите."

Дончева е категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори.

Comments