Свинекомплекс Голямо Враново залага на „топлите точки“ с родно месо /ВИДЕО/

Свинекомплекс Голямо Враново залага на „топлите точки“ с родно месо /ВИДЕО/

Русе

Регионални новини / Русе 20 Views 0

Свинекомплекс Голямо Враново ще отвори нови магазини, като формулата им е да има към тях и т.нар. „топли точки“, където да се предлага приготвено на място месо собствена продукция.

Предстои в скоро време да се открие такъв фирмен магазин в Пловдив, а в Русе се търси подходящо място. „Идеята ни е, понеже ние имаме истинска продукция, да я продаваме на реални цени и да се разрастваме. Вярваме, че това е бъдещето – на фирмени магазини с „топли точки“, които да съберат производителите не само на свинско месо, а и на телешко и агнешко и да имаме директен достъп до хората, а не да минаваме през посредници“, казва управителят на свинекомплекса Вихрен Димитров.

Свинекомплекс „Голямо Враново“ вече достигна до капацитета си отпреди африканската чума по свинете и има около 28 000 прасета. Производителяг се гордее със селекцията, която е направена през изминалата година и която определя като най-добрата в България. „Породата е дюрок, това е генетика, която е лидер в Канада и Северна Америка. Тя се отличава по своите вкусови качества, има мраморизация на месото, крехкост. Свинефермата има и генетика, която е лидер във Франция, на която също разчита за пълна промяна в пазара.

&

Материалът Свинекомплекс Голямо Враново залага на „топлите точки“ с родно месо /ВИДЕО/ е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments