Светлана Ангелова: Законът за българския жестов език от днес е факт

Светлана Ангелова: Законът за българския жестов език от днес е факт

Русе

Регионални новини / Русе 21 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

„Днешният ден е една голяма победа, празник за глухата общиност, сбъдната мечта и надежда за по-добро качество на живот. В навечерието на Международния ден на глухите хора, министър – председателят Бойко Борисов обеща на глухата общност Закон за българския жестов език. Днес той е факт“, каза днес от парламентарната трибуна заместник – председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика и народен представител от 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова по време на приемането на второ четене на законопроекта.

Тя изказа своята благодарност на всички народни представители, които работиха по проекта на закон за българския жестов език и на тези, които го подкрепиха.

„С това единодушие показахме, че има каузи много по- важни от политическите различия, които ни обединяват и ни правят отговорни към проблемите на хората“, подчерта Светлана Ангелова в обръщението си си.

Народният представител благодари на всички над 20 организации на и за хората с увреден слух, представители на които бяха в пленарна зала. Те бяха активни участници в подготовката на този проект и очакваха с нетърпение гласуването. Не на последно място, г-жа Ангелова специално благодари на преводачите от и на жестов език – мостът на комуникация между света на глухите и чуващите.

Материалът Светлана Ангелова: Законът за българския жестов език от днес е факт е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments