Сърцата вече се пълнят с капачки, деца опитаха да ги извадят заради баркодове

Русе

Регионални новини / Русе 9 Views 0

Трите метални сърца в Русе, в които се събират пластмасови капачки с благотворителна цел, вече се пълнят от гражданите. Има хора, най-вече от по-големи колективи, които ежедневно събират ненужните капачки и идват с голямо количество, за да поставят в съоръженията.

Не липсват и куриози – деца са опитали да отворят едното сърце, разположено до сградата на общината. Целта им била да вземат капачките от „Кока-кола“, тъй като на тях имало баркодове, с които да участват в игра. Действията им били предотвратени своевременно от дежурните охранители от КООРС.

Инициативата за поставяне на металните сърца е на Общинския младежки дом съвместно с общината. Трите съоръжения – едно голямо и две малки сърца, са& произведени и дарени от „Дунарит“ АД и са разположени пред сградата на общината, в близост до Вазата в Парка на младежта и в кв.„Дружба“ до спирка „Печатни платки“. Местоположенията са избирани така, че да са удобни за гражданите. Средствата от предаването на капачките ще бъдат дарени за закупуване на на кувьози в малки населени места от страната.

Русе Медиа - За да знаеш повече

Comments