Символичен маратон организира „Каритас“ – Русе в Парка на младежта

Символичен маратон организира „Каритас“ – Русе в Парка на младежта

Русе

Регионални новини / Русе 51 Views 0

Кога: 30 септември, сряда, 14:00 часа

Къде: пред Вазата в Парка на младежта, Русе

Какво: символичен маратон

Кой: Каритас Русе и всички, които желаят да се включат

Как: доброволно и с отворени очи и сърца. Пеша или с ролери, кънки, колелета или тротинетки…& Ще изминем заедно маршрут с дължина около един километър – по алеите в Парка до „Кенор“ и обратно.

Защо: За да покажем солидарност с хората, изминаващи дълъг път в търсене на по-добри условия за живот.

За трета поредна година Каритас Русе организира символичен маратон – част от проекта на Каритас Русе и Каритас България „Миграция, взаимодействие, развитие”. Проектът насочва вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира.

Символичният маратон е част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“, с участието на 12 “Каритас” организации от общо 11 европейски държави: „Каритас България“, „Каритас Австрия“, „Каритас Бавария“ (Германия), „Каритас Чехия“, „Каритас Холандия“, „Каритас Европа“, „Каритас Белгия“, „Каритас Италия“, „Каритас Португалия“, „Каритас Словакия“, „Каритас Словения“ и „Каритас Швеция“. Тригодишната инициатива се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Допринася за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.

Материалът Символичен маратон организира „Каритас“ – Русе в Парка на младежта е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments