Руски богаташ все по-близо до собствеността на Ботев Пд

Руски богаташ все по-близо до собствеността на Ботев Пд

Футбол

Спорт / Футбол 36 Views 0

Руският бизнесмен Антон Зингаревич е съвсем близо до придобиването на мажоритарния дял акции в отбора на Ботев Пловдив, след като от Сдружение ПФК Ботев приеха поставените от него условия.

След срещи с ръководството на Сдружението и градската управа в Пловдив, Зингаревич пожела да вземе 60 процента от акциите на клуба, но постави няколко условия за това, които са били одобрени от Сдружението след онлайн среща през уикенда.

“Сдружение ПФК Ботев взе принципно решение за прехвърляне на мажоритарен пакет акции на компания на руския предприемач Антон Зингаревич. До решението се стигна след онлайн гласуване през уикенда, проведено между членовете на Сдружението с призив да одобрят, или отхвърлят анблок четирите отправени изисквания:

– Придобиване на 60% от акциите;

– Договор за ексклузивно използване на емблемата за срока на договора;

– Сключване на договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК Ботев АД в първенството;

– Недопускане на представител на Сдружението в Съвета на директорите.

По-голямата част от членовете гласуваха в подкрепа на започване на преговори при поставените условия. По-късно в неделя се проведе и онлайн събрание на членовете на организацията, пазач на емблемата и традициите на клуба. На фона на изразените от страна на членовете опасения по отношение най-вече на четвъртото условие Сдружението ще направи всичко възможно, за да защити интересите на ботевистката общественост, като настоява за прозрачност по отношение на финансовото състояние на клуба и цялостното управление на клуба.

Сдружението е в готовност за стартиране в следващите дни на официалните преговори по споразумението за прехвърляне на акциите и ще настоява за запознаване с конкретните планове на потенциалните инвеститори. За началото на януари е планирано Общо събрание на Сдружението, на което членовете да гласуват условията по договореното прехвърляне, а за 8-и януари е свикано Общо събрание на Ботев Пловдив АД, на което ще бъде избран нов Съвет на директорите”, съобщават от Сдружение ПФК Ботев.

Антон Зингаревич е син на руския милиардер Борис Зингаревич и вече има опит в управлението на футболен клуб. През 2012 година той стана собственик на английския Рединг, който по това време играеше във Висшата лига, но под негово ръководство изгуби елитния си статут, а през 2014 година Зингаревич се раздели с мажоритарния дял акции. По-рано през тази година имаше информации, че Зингаревич се интересува от закупуването на клуба от френската Лига 2 Шатору, но в крайна сметка той се насочи към Ботев.

Comments