Русенски деца спечелиха награди за „Най-усмихнат клас на България 2020

Русенски деца спечелиха награди за „Най-усмихнат клас на България 2020

Русе

Регионални новини / Русе 16 Views 0

Ученици от пет русенски училища спечелиха награди в Седмия национален конкурс „Най-усмихнат клас на България“. Събитието се организира от сдружение „Усмивка“ с подкрепата на Община Бургас, като тази година насловът бе „Заедно срещу КОВИД 19“.

“Целта на конкурса тази година е една по-добра и по-приятелска атмосфера в училище, едно училище, където всяко дете и всеки учител се чувстват добре. Повече сплотеност, подкрепа и уважение през новата учебна година, въпреки сложната обстановка, въпреки трудностите, които съпътстват учители и деца, свързани с пандемията от Ковид 19. Всички участници в конкурса показаха на България, че „Усмивката прави силата!“ Благодарим Ви за това!”, заявиха от сдружението.

Тази година в конкурса участваха повече от 960 снимки, които се състезаваха в няколко категории. Включиха се над 600 класа от цяла България, като по този начин станаха официалните посланици на Усмивката 2020 в България.

Ето и отличените класове от Русе:

„Най- усмихната прогимназия“ 5-7 клас

Първо място

-7 б клас – ОУ“Никола Обретенов“ гр. Русе

-6 б клас – НУИ“Професор Веселин Стоянов“ гр. Русе

Трето място

-6 д клас – СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“ гр. Русе

„ Най- усмихнати гимназисти“ 8-11 клас

Първо място

-11 а клас – АЕГ „Гео Милев“ гр. Русе

Второ място

-11 б клас – ПГ по туризъм“И.П.Павлов“ гр. Русе

Трето място

-11 г клас – ПГ по туризъм И.П.Павлов“ гр. Русе

Материалът Русенски деца спечелиха награди за „Най-усмихнат клас на България 2020 е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments