Решетки за дилъри на дрога, снабдявали Слънчев бряг и курорти на юг от Бургас, шефът им със строг режим

Решетки за дилъри на дрога, снабдявали Слънчев бряг и курорти на юг от Бургас, шефът им със строг режим

Криминално

България / Криминално 8 Views 0

Девет години затвор при първоначален строг режим наложи Специализираният наказателен съд на ръководителя на организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици С.Ж., действала на територията на курорта Слънчев бряг, Бургас и областта.

5 години ефективно наказание и 7000 лв. глоба получи участникът в групата Д.Д. 

През януари и март останалите шестима участници в групата признаха вината си и постигнаха споразумения с прокуратурата за решаване на делото. След одобрение на Специализирания наказателен съд петима от тях получиха ефективни наказания, а един – 3 години „лишаване от свобода“ с пет-годишен изпитателен срок и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 3 години, припомнят от спецпрокуратурата. 

Разследването установи, че от февруари 2018 г. до 27 ноември същата година, участниците в престъпното сдружение са държали и разпространявали различни видове наркотици по Южното Черноморие. При задържането им у тях са намерени и иззети канабис, кокаин и метамфетамини, както и други преки доказателства за престъпната им дейност. 

Част от членовете на групата са осъждани за разпространение на наркотични вещества. Сред тях има членове на фенклуба на ПФК „Левски“ в Бургас.

Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния специализиран наказателен съд. 

Comments