Радостин Василев към ИТН: Не подкрепяйте преврата

Радостин Василев към ИТН: Не подкрепяйте преврата

Политика

България / Политика 81 Views 0

Спортният министър в оставка Радостин Василев отново призова колегите си от бившата си партия "Има такъв народ" да се дистанцират от нея. Този път той отправи този призив от трибуната на Народното събрание по време на дебата за исканата от опозицията оставка на председателя на парламента Никола Минчев.

Василев, който в понеделник обяви, че напуска партията, призова от трибуната на НС други хора от бившите му съпартийци да го последват.

"Не подкрепяйте преврата в държавата. Държавата ни е по-важна от всичко", заяви той.

Радостин Василев заяви още, че депутатите от парламентарната група на "Има такъв народ" се срамуват от случващото се в партията. Според него достатъчно доказателство за това е отсъствието на други изказващи се от ИТН с изключение на верните на Слави Трифонов Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

В заключение Радостин Василев се обърна към Ива Митева, спрягана за поста на Никола Минчев:

"Г-жо Митева, не ставайте предател, не поемайте поста председател."

Тази сутрин председателят на ПГ на ИТН и доскорошен коалиционен партньор Тошко Йорданов обяви, че ще предложат Ива Митева за председател на НС. 

Митева бе председател на НС в 45 и 46-НС. В 47-НС обаче вместо председател тя стана зам.-председател. От този момент тя никога не е сядала на местата за зам.-председатели, а вместо това избира мястото до Тошко Йорданов.

Comments