Радост в Скопие: ВМРО е най-големият губещ, не влизат в парламента

Радост в Скопие: ВМРО е най-големият губещ, не влизат в парламента

Политика

България / Политика 26 Views 0

Медиите в Република Северна Македония намериха за добра новина изпадането на националистическата партия ВМРО от българското Народно събрание.

"Най-големият губещ от изборите в неделя е партията на сегашния вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Те не прескачат 4-процентната бариера за парламентарно присъствие", пише Вечер.мк.

Изданието коментира, че преди два месеца "воеводите" самоуверено са решили да се явят на избори самостоятелно, без коалиционния си партньор НФСБ, и сега са изпаднали от българския парламент.

"Независен весник" също акцентира върху изборния провал на ВМРО и "пировата победа" на ГЕРБ. Според изданието парламентарните парнии у нас са понесли "жешка изборна шлаканица" на вота в неделя.

Тези резултати показват, че българите са уморени от корупцията и националистическата реторика, пише "Независен весник", който също определя Каракачанов като най-големият губещ.

Официалните резултати показват, че за българите е много по-важна темата с борбата с корупцията, отколкото защитата на българската позиция в спора със Северна Македония и ветото за ЕС, пише медията.

Македонското издание на Дойче веле подчертава, че въпреки победата на изборите партията на Бойко Борисов ГЕРБ трудно ще намери партньори за бъдещо управление и скоро може да се стигне до нови избори.

Comments