Путин пожела много здраве на Байдън и припомни за геноцида на индианците и робството

Путин пожела много здраве на Байдън и припомни за геноцида на индианците и робството

Новини

Свят / Новини 74 Views 0

“Какво бих му отговорил? Бих му казал: бъди здрав! Пожелавам му много здраве! Казвам това без ирония, без шега". Така руският президент Владимир Путин коментира думите на американския си колега Джо Байдън, който вчера в интервю за ABC нарече държавният глава на Русия: “убиец”.

Путин коментира думите на Байдън на онлайн среща с ”представители на обществеността” на Крим и Севастопол по повод 7-ата годишнина от анексирането на Крим от Русия.

“САЩ ще трябва да се съобразяват с Русия”, заяви още руският президент.

След това си припомни поговорка от детството му: “Спомням си, в детството ми на улицата, когато спорихме, казвахме така: “Кой каквото казва, за себе си го казва (Кто как обзывается - тот так и называется)”. Според Путин, “това не е случайно, това е детска поговорка и смешка, но смисълът ѝ много много дълбок психологически". "Ние винаги виждаме в другия човек свои собствени качества и си мислим, че той е същия като нас и изхождайки от това, оценяваме неговите действия и въобще правим оценки”, заключи Путин цитиран от ТАСС.

Движението Black Lives Matter (BLM, "Животът на чернокожите има значение") възникна заради геноцида, който е съпътствал цялата история на САЩ, заяви Путин на същата среща.

"Усвояването от европейци на американския континент е било свързано с изтребване на местното население, с геноцид над индианските племена. После настанал много твърд, голям, тежък период на робство, много жестоко робовладелство". По думите на руския държавен глава "всичко това до днес съпровожда живота в Съединените щати. Иначе откъде би се взело движението Black Lives Matter? До днес афроамериканците се сблъскват с несправедливост", отбеляза Путин.

Comments