Протест срещу сметките за парно в София, бармани и сервитьори протестират в Пловдив

Протест срещу сметките за парно в София, бармани и сервитьори протестират в Пловдив

Политика

България / Политика 50 Views 0

Председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова организира протест срещу високите сметки за парно за ноември днес пред Министерски съвет. 

Митингът ще започне в 12:00 ч. и е под надслов "Да си върнем Топлофикация. Срещу високите сметки за парно."

В петък Манолова призова енергийният министър, а не КЕВР, да провери сметките за парно и топла вода за ноември 2020 г. Докато трае проверката, Борисов да наложи мораториум върху плащането на сметките, поиска още тя.

Манолова иска да се провери дали коректно са определени прогнозните стойности на парното за ноември, дали правилно са отчетени количествата топлинна енергия при реалното отчитане и дали Топлофикация коректно е отразила във фактурите разпределеното от топлинните счетоводители.

От жалби на граждани, подадени до "Изправи се.БГ", изглежда, че Топлофикация е начислявала произволно сметките, заяви още Манолова. 

Сервитьори и бармани от Пловдив също излизат на протест днес. Те се събират в 12 часа на площад „Стефан Стамболов” в града. Недоволството им е провокирано от факта - по думите им, че в страната има двоен стандарт по отношение на противоепидемичните мерки. В големите търговски обекти те не се спазвали, а в същото време хиляди са останали без работа заради затворени заведения.

Comments