ПП „Републиканци за България” – Русе представиха програмата си за управление в сектор „Здравеопазване”

ПП „Републиканци за България” – Русе представиха програмата си за управление в сектор „Здравеопазване”

Русе

Регионални новини / Русе 15 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

На 26 януари ПП „Републиканци за България” – Русе представиха своята управленската програма в сектор „Здравеопазване”. Пред присъстващите лекари, медицински сестри и акушерки, д-р Севдалин Куцаров – координатор по секторна политика „Здравеопазване” в партията, представи идеите за управленски решения на най-наболелите проблеми в нашето здравеопазване.

Д-р Куцаров запозна присъстващите с петте основни приоритета в програмата за управление:

  • Усъвършенстване на здравноосигурителния модел чрез демонополизация на НЗОК;
  • Създаване на индикативни стандарти и нива за заплащане на медицинския труд, гарантиращо адекватно възнаграждение за лекари, медицински сестри, специалисти по здравни грижи и всички други участници в лечебния процес;
  • Редуциране на директните плащания в системата;
  • Въвеждане на електронно здравеопазване и единна информационна система;
  • Целенасочени инвестиции и ресурс в посока „промоция на здравето и профилактика на болестите”.

ПП „Републиканци за България” си поставя като основна цел предоставянето на равен достъп до качествено здравеопазване за всички.

Областният координатор на партията Бранимир Стефанов сподели, че& & българското здравеопазване се нуждае от дълбоки реформи и са необходими хора с експертиза, воля и не на последно място – смелост, за да ги извършат. Д-р Илия Шалев, регионален координатор в сектор „Здравеопазване” в Републиканци за България допълни, че в партията има широк кръг от експерти в здравеопазването, които имат енергията и потенциала да направят тази толкова очаквана реформа.&

На събитието присъстваха временно изпълняващият областен координатор Бранимир Стефанов, членът на Изпълнителния съвет – д-р Ченко Сотиров, Филип Виденов регионален координатор сектор „Спорт” и д-р Илия Шалев регионален координатор сектор „Здравеопазване”.

Събитието се проведе при спазване на противоепидемиологичните мерки.

Материалът ПП „Републиканци за България” – Русе представиха програмата си за управление в сектор „Здравеопазване” е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments