Поставят нови табели с QR кодове до исторически забележителности в Гюргево

Поставят нови табели с QR кодове до исторически забележителности в Гюргево

Русе

Регионални новини / Русе 7 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Сдружение ′′ Пътешественик в Румъния ′′ успешно реализира проекта за дигитализиране на туризма в Румъния и в община Гюргево.

Първата фаза от националния проект , Дигитализация на туризма от Румъния ‘ ‘ започна през 2019 година. Сдружението ,,Пътешественик в Румъния ‘ ‘ успя да осъществи проекта и в Община Гюргево.

Проектът се състои от изработване на многоезични табели с QR код, монтирани в близост на исторически паметници и други забележителности. След като турист или заинтересован човек сканира този код, може да прочете историята и легендите за мястото на 5 езика: румънски английски, френски, испански и китайски.

В дейностите по монтажа на табелите се включи и администраторът на Община Гюргево Йонел Мускалу, който подкрепя младите хора и на всички онези, които идват с проектни идеи, допринасящи за развитието и модернизацията на общността.

Сдружение ′′Пътешественик в Румъния ′′ изказва своята признателност на всички хора, които направиха този проект реалност. Сред тях са кметът на Община Гюргево Адриан Ангелеску, защото отново даде ход на проекта, който стоеше в чекмеджето, „Местни услуги Гюргево“ чрез директора Силвиан Думитраке за цялата логистична подкрепа, както и за туристическия център за информация и промоция Гюргево. Сдружението благодари и на Драгош Йонеску, директор на Дирекция ′′ Активно управление на проекти с финансиране от европейски фондове“ за приемането на подписването на партньорството и същевременно за проявения професионализъм.

В следващите няколко дни представителите на сдружението, фирмите, общината ще монтират табелите във всички туристически, исторически и заинтересовани точки в община Гюргево и ще продължат с рекламата на местно, национално и международно ниво.

От сдружението ′′ Пътешественик в Румъния ′′ подчертават, че Гюргево представлява град с богата култура, история и много потенциал, град, който заслужава да бъде опознат от всички румънци и от чужденците.

Материалът Поставят нови табели с QR кодове до исторически забележителности в Гюргево е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments