По повод Международния ден на младежта: Младежи ще участват в благотворителната кампания „Капачки за Бъдеще“

Русе

Регионални новини / Русе 27 Views 0

Днес, 12 август, отбелязваме Международния ден на младежта. В България този ден се празнува за първи път през 2007 година.

Денят на младите хора предоставя възможност те да разгърнат своите възможности и потенциал, да се отбележат техните постижения и да бъде планирано по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

В тази връзка кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна в кабинета си директора на Общински младежки дом Красимира Николаева и Ния Неделчева – заемаща позицията на PR в Общинския младежки дом, и ги поздрави по случай празника.

Една от темите на срещата бе осъществяването на поредната общественозначима идея на младежите – включването на русенци в кампанията „Капачки за Бъдеще“. След разговори с ръководството на Община Русе стана ясно, че & до края на месец август тази година ще бъдат произведени 3 броя метални сърца, в които ще се събират пластмасови капачки за закупуването на кувьози в малки населени места от страната.

Съоръженията – 1 голямо и 2 малки сърца, ще бъдат произведени от „Дунарит“ АД и ще се предоставят на Общината. Младите инициатори вече имат идея къде да бъдат локализирани металните сърца, така че в благородната кауза да се& включат възможно най-много граждани.

Материалът По повод Международния ден на младежта: Младежи ще участват в благотворителната кампания „Капачки за Бъдеще“ е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments