Петър Москов реди консервативен съюз срещу либералните, социалистически и зелени доктрини

Петър Москов реди консервативен съюз срещу либералните, социалистически и зелени доктрини

Политика

България / Политика 16 Views 0

Партията на бившия министър на здравеопазването Петър Москов КОД разпространи Консервативен манифест на България, в който се обяви за "формиране на силен и идеологически единен, десен, консервативен политически съюз, алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистически и зелени доктрини, превърнали живота ни в постоянен експеримент".

Бившият зам.-председател на ДСБ се обявява и за формиране на силно дясно мнозинство в следващия парламент.

Според Москов десните хора в България не могат да останат безучастен наблюдател на опитите на президента Радев да съюзи българския радикален либерализъм с остатъците от про-съветската левица. 

От КОД настояват и партньорите в бъдещия консервативен съюз да заявят предварителен отказ от коалиране с БСП и ДПС. 

Ето и текста на цялата позиция на партията:

КОНСЕРВАТИВЕН МАНИФЕСТ ЗА БЪЛГАРИЯ

На 4 април всички българи ще избираме своето бъдеще. Поведението на политическите сили до момента предначертава един безпомощен бъдещ парламент, неспособен да отговори на надеждите на българите и да излъчи стабилно управленско мнозинство. Без ефективно правителство ни очакват хаос и несигурност и спирала от политически кризи.

Партия КОД определя стремежа на множеството от политическите партии към раздробяване и самоизолиране на политическото представителство в България като дезертиране от основното им задължение – да гарантират стабилност и ясна перспектива на обществото.

За КОД изходът от този предначертан политически и икономически хаос е във формиране на силен и идеологически единен, десен, консервативен политически съюз, алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистически и зелени доктрини, превърнали животът ни в постоянен експеримент.

Задачите пред такъв политически съюз са:

- Да направи възможно формирането на дясно мнозинство в следващия парламент и да излъчи силно дясно управление, основано на националния интерес.

- Да даде на българите политическа платформа, през която да се противопоставят на съюза на либералния екстремизъм със старата левица.

Десните хора в България не могат да останат безучастен наблюдател на опитите на президента Радев да съюзи българския радикален либерализъм с остатъците от про-съветската левица. Този поход срещу свободното общество е манипулация на надеждите ни за повече справедливост и саботаж на стремежа ни към просперитет.

Ние, българските консерватори:

1. Вярваме в постиженията на християнската цивилизация и ценим принадлежността си към нея. Целим благоденствие за всеки гражданин в суверенна държава, с вековна историята, горда с националната си идентичност.
2. Ценим семейството като основен източник на интегритет, развитие и просперитет за всеки член на обществото.
3. Убедени сме, че мястото на държавата е в грижата за общата ни среда (ред, сигурност, здравеопазване, образование, инфраструктура), а не в намесата за регулиране на бизнеса.
4. Свободата на мисълта и изразяването е задължителна част от демократичното общество.
5. Вярваме в приемствеността между поколенията, отчитане на интересите и очакванията на по-голямата част обществото, а не раздаване на привилегии на базата на принадлежност към специфична малцинствена група.
6. Ние сме за eдинен Европейски съюз от силни национални държави с обща система за сигурност, изграден на основата на антикомунистическа, демократична и пазарна логика.


Ще работим за формирането на такъв десен консервативен съюз, който да наложи:

• Възстановяване на държавността, реда и личната сигурност
• Връщане на икономическата свобода
• Налагане на консервативен социален модел, основан на лична отговорност
• Защита на християнските ценности и българската културна идентичност

Основните политически ангажименти за КОД в такъв политически съюз са:

1. Провеждане на лустрация – https://drive.google.com/file/d/1Z67Hv2ZeZH1rdD9ytADOjZdzPhNkki2d/view?usp=sharing
2. Добавяне на задължителна образователна квалификация към съществуващите конституционни изисквания, даващи право за гласуване на избори - https://drive.google.com/file/d/1AmYkKgTXzOierrnH-dOUAJRCSveshnW4/view?usp=sharing
3. Предварително заявен отказ за формиране на коалиция с БСП и ДПС.

За постигане на целите си КОД започва разговори граждански сдружения и политически партии, които са заявили сходни позиции и политическата цел е реализацията на програмата им в управление с ясен път и времева рамка.

Comments