Пенчо Милков пред представители на МОСВ: Русе иска сертифицирана мобилна станция за измерване на органичните замърсители!

Русе

Регионални новини / Русе 7 Views 0

„Русе се нуждае от сертифицирана мобилна станция за измерване на органичните замърсители“, заяви кметът Пенчо Милков на среща с представители на Министерството на околната среда и водите и РИОСВ – Русе – заместник-министрите Атанаска Николова и Николай Кънчев, както и зам.-директора на ИА по околна среда Михаил Бъчваров и началника на отдела по въздух и вредни физични фактори в РИОСВ – Русе инж. Христо Милков.

„Техниката трябва да е преносима, но не предназначена за аварийни ситуации, каквато имат Изпълнителната агенция по околна среда и водите и службите по Пожарна безопасност и защита на населението“, уточни кметът.

 „Ние, русенци, настояваме тя да дава информация какви точно са отделяните от производствата химични вещества и дали количествата са в границите на измерванията на „Линамар“, каза още Милков и подчерта, че в борбата за чист въздух в момента се включват както обикновени граждани, така и специалисти от Русенския университет, предоставящи своята експертиза по темата.

В срещата взеха участие и областният управител на Русе Галин Григоров, председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев, председателят на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе Пламен Рашев, както и експерти от общинска администрация.

Материалът Пенчо Милков пред представители на МОСВ: Русе иска сертифицирана мобилна станция за измерване на органичните замърсители! е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments