Отварят за безплатно посещение къща-музей “Баба Тонка” в Русе

Отварят за безплатно посещение къща-музей “Баба Тонка” в Русе

Русе

Регионални новини / Русе 18 Views 0

Къща музей „Баба Тонка“ в Русе ще бъде отворена за безплатно посещение на 23 януари (събота). Съгласно Закона за културното наследство музеите трябва да осигуряват достъп с вход свободен за своите потребители един ден месечно. Това е втората експозиция, която русенският музей отваря през месец януари, без да събира такси. Миналата седмица за безплатно посещение бе отворен Археологическият резерват „Средновековен град Червен“.

Къщата музей „Баба Тонка“ се отоплява, част от интериорите й са променени. Носенето на маски е задължително, както и необходимостта от физическа дистанция. Указано е еднопосочно движение. Едновременно на трите етажа на експозицията е допустимо да пребивават до десет души. Надяваме се със свободен вход повече от посетителите ни да бъдат окуражени в желанието си да посетят местата на памет в Русе.

. Съгласно Закона за културното наследство музеите трябва да осигуряват достъп с вход свободен за своите потребители един ден месечно. Това е втората експозиция, която русенският музей отваря през месец януари, без да събира такси. Миналата седмица за безплатно посещение бе отворен Археологическият резерват „Средновековен град Червен“.

Къщата музей „Баба Тонка“ се отоплява, част от интериорите й са променени. Носенето на маски е задължително, както и необходимостта от физическа дистанция. Указано е еднопосочно движение. Едновременно на трите етажа на експозицията е допустимо да пребивават до десет души.

Надяваме се със свободен вход повече от посетителите ни да бъдат окуражени в желанието си да посетят местата на памет в Русе, казват от музея.

Материалът Отварят за безплатно посещение къща музей “Баба Тонка” в Русе е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments