Отлично представяне на учениците от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе на държавния отборен шампионат по кану – каяк в Пловдив

Русе

Регионални новини / Русе 27 Views 0

Държавен отборен шампионат за всички възрасти по кану-каяк се проведе в периода 29 юли – 2 август тази година в Пловдив. В него участваха учениците на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе, състезатели на 2 русенски клуба – СККК „Георги Демирев” и СККК „Локомотив“.

Състезателите на СККК „Георги Демирев” – Русе завоюваха държавните титли отборно и съответно златните купи при възрастови групи юноши каяк младша, юноши каяк старша, жени кану.

Само 10 точки не стигнаха на мъжете каяк да вземат златната купа отборно и получиха сребърната, а момчетата каяк донесоха в Русе бронзовата купа.

На държавния шампионат юношата Преслав Симеонов взе квота за единствения голям международен форум тази година при юношите – Олимпик Хоупс, като победи безапелационно в двете гонки на 500 м. и 1000м в едноместния каяк.

„Много оспорвани гонки, както и много първи места завоюваха състезателите на СККК „Георги Демирев” – Русе, но за личните постижения ще пишем след личния шампионат. Сега отмина отборното първенство, а са важни отборните класирания“, заявиха треньорките Пашева и Цонева.

В най-малката възрастoва група – мини каяк, момичетата от СККК „Локомотив“ завоюваха първо място. Отличиха се ученичките Ивена Михаилова, която завърши трета, и Габриела Дончева, която финишира седма. „Локомотив“ зае четвърто място отборно при момичетата. С воля и мотивация се отличиха Селин Арсова и Касимира Славова, които завършиха трети на 1000 метра и пети на 500 метра, коментираха треньорите Евгени Недев и Константин Велков.

В младша възраст отборно каяк юноши „Локомотив“ се класира на  второ място и второ място на каяк девойки. Емилиян Атанасов финишира на 500-втори, а Георги Георгиев – шести. Селин Арсова и Диана Великова са пети на 500 и  четвърти на 1000 метра. Ивона Цветкова е трета на 1000 и 500 метра, добавиха още треньорите Недев и Велков.

В старшата възраст се отличиха Преслав Георгиев, който е шампион на 500 и четвърти на 1000 метра. Двойката каяк Атанасов и Иванов са шампиони на 500 и втори на 1000. Ивона Цветкова и Йоана Бъчварова са първи на 1000 и втори на 500 метра, стана ясно от думите на Недев и Велков.

Подробности за победите и очакванията занапред бяха споделени от треньори и състезатели по време на срещата днес с директора на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ Деница Великова. Г-жа Великова приветства всички присъстващи за постиженията, спечелените купи и медали, като им пожела много здраве и още по – усърдна подготовка за успешно представяне по време на следващите предизвикателства на републиканско и международно ниво от календара на гребните спортове до края на тази година.

„Въпреки трудната година, ученици, треньори, родители, учители успяхме да съхраним и запазим важни ценности в непредвидимата ситуация за всички ни“, подчерта в заключение Деница Великова.

Материалът Отлично представяне на учениците от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе на държавния отборен шампионат по кану – каяк в Пловдив е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments