Общинският председател на ДСБ – Русе доц. д-р Иван Станев подаде оставка

Общинският председател на ДСБ – Русе доц. д-р Иван Станев подаде оставка

Русе

Регионални новини / Русе 20 Views 0

Време за прочитане: 2 мин.

Дами и господа,

Завърши трудна (заради пандемията) и странна (заради новите си и нестандартни техники за водене) кампания.

Искам специално да благодаря на всички наши 7067 съграждани, които ни подкрепиха и благодарение на доверието на които имаме един наш представител в 45-тото Народно събрание.

Не мога обаче да не изкажа и разочарованието си от изборните резултати като цяло. Това което аз видях в изборите е:

1. Най-силно се представи една от Мънгъровистките партии, която през цялото време в най-различни деликатни, захаросани и лустроасни форми поднасяше на обществото, доколкото изобщо нещо поднасяше, тезата – „Не затваряйте страната. Както при всеки грип ще умрат малко хора, за да може останалите да живеят, а бизнеса да просперира“.

2. Силно се представиха всички без изключение партии, които през последната година нито веднъж не представиха пред обществото нито едно конструктивно предложение, а работиха усилено, методично и последователно за създаване на дух на противопоставяне, конфронтация и „улична демокрация“, рискувайки здравето на хората.

3. На връх третата пандемична вълна страната е изправена пред перспективата да остане без силно, да не говорим, че е възможно и изобщо без правителство и в тази ситуация има гласове в обществото, които повтарят идиотската мантра „избори до дупка“.

4. Партията ми, единствена в Русе заложила на позитивна и най-вече конструктивна кампания и единствена публикувала подробен списък с лични ангажименти на своите кандидати (детайлите на адрес https://sites.google.com/view/instanev/Ivan-Stanev ) беше разпозната преференциално от 335 наши съграждани, на които изказвам дълбока благодарност за далновидността и погледа в бъдещето, видяно през розовата и популистка мъгла на настоящата кампания.

Това дами и господа не е моята България!

Останал без инструменти за постигане на полезни за хората резултати, в невъзможност да изпълня поетите от мен ангажименти и в търсене на нови средства за защита на идеите си, Ви информирам, че подавам оставка в качеството си на общински председател на ДСБ-Русе.

До нови срещи, надявам се в по-добри за всички нас времена.

доц. д-р Иван Станев

Материалът Общинският председател на ДСБ – Русе доц. д-р Иван Станев подаде оставка е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments