Областен младежки съвет ще има в Русе най – късно до следващата година

Областен младежки съвет ще има в Русе най – късно до следващата година

Русе

Регионални новини / Русе 48 Views 0

Директорът на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ към Областна администрация Русе Иваничка Банчева се срещна с председателя на Студентския съвет при Университета по хранителни технологии в Пловдив инж. Иво Финков, който до скоро беше и заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети в България.

По време на срещата беше обсъдена идеята все повече млади хора да имат възможността да излагат своите становища по наболели проблеми и съответно да дават предложения на областния управител за това как те виждат бъдещото развитие не само на града, но и на региона. От проведените разговори стана ясно, че една от опциите е да се сформира Областен младежки съвет, както е например в Пловдив. Това би могло да се случи до края на тази година или най-късно в началото на следващата. Освен това от ръководството на администрацията беше заявена категорична подкрепа за реализирането на съвместни инициативи в сферата на образованието, науката, културата и спорта. През декември за седма поредна година студентите от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще инициират кампанията „Празнувай отговорно“. Тя цели привличане вниманието на младите хора и недопускане на пътнотранспортни произшествия в дните около 8 декември, когато студентите в цялата страна празнуват своя празник. Инициативата се подкрепя от Националното представителство на студентските съвети в България, а тази година най-вероятно зад нея ще застанат и от Областната управа в Русе.

Най-често катастрофи с млади шофьори днес стават след като дори за секунди вниманието на водачите на моторни превозни средства бъде отклонено по някакъв начин, смятат от Студентските съвети. Те отчитат, че вече не високата скорост и употребата на алкохол са водещите причини за произшествия, а социалните мрежи. По данни на „Пътна полиция“ за периода 2009 – 2019 година в дните от 5 до 10 декември са станали общо 172 катастрофи с 13 жертви. В днешната среща участваха още Пламен Петров и Цветан Хашев също от Студентския съвет при Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Припомняме, че Областната администрация Русе си сътрудничи отлично както с академичната общност на Русенския университет, а също и с всяко друго учебно заведение, така и със студентското съсловие.

Материалът Областен младежки съвет ще има в Русе най – късно до следващата година е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments