Област Русе е готова за зимния сезон, отчетоха общините

Русе

Регионални новини / Русе 5 Views 0

Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон, като за поддръжката на републиканската пътна мрежа в региона са ангажирани 93 снегопочистващи машини, включително комбинирани такива с гребла и товарачи.  Това става ясно от представените доклади на общините и институциите от региона пред областния управител Галин Григоров.

Осигурено е и почистването на ГКПП „Дунав мост“, като тази година почистването на самото мостово съоръжение ще бъде извършвано от румънската страна.

Създадена е организация при необходимост движението на леки и тежкотоварни автомобили да бъде спирано още в някои от съседните области. Предприети и са всички необходими мерки за безпроблемното движение на пътническите и товарни влакове на територията на региона.

Актуализирани са списъците с болни на хемодиализа, като 117 от тях са на лечение в Университетска болница „Канев“, а други 17 от общините Бяла, Свищов, Две могили и Полски Тръмбеш са на диализно лечение в болницата в Бяла.

15 линейки на Спешна помощ са в готовност за работа при зимни условия в областта, като има и 4 коли в резерв. Лечебните заведения също разполагат с отделни транспортни средства. В случай на крайна необходимост на помощ могат да се притекат и шест специализирани машини на пожарната. Сред тях са два ратрака, най-често използвани за спасяване и превоз на бедстващи хора или осигуряване на продукти от първа необходимост, както и една верижна машина тип „Четири сезона“. Налични са още две високопроходими UTV-та за превоз на малки товари до 100 кг и едно ATV. Има и допълнителна техника, която може да се използва за извличане на закъсали автомобили.

Във всички 68 училища и 39 детски градини е осигурено отопление, а училищните автобуси са преминали технически преглед и са в изправност.

В общините са определени и места за настаняване на бедстващи хора.

&

Материалът Област Русе е готова за зимния сезон, отчетоха общините е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments