Нов инвестиционен профил на Русе и иновации ще привличат бизнеса към региона

Нов инвестиционен профил на Русе и иновации ще привличат бизнеса към региона

Русе

Регионални новини / Русе 18 Views 0

Нов инвестиционен профила на Община Русе се разработва в момента, съобщиха от администрацията. Той се прави съвместно с екипите на Русенската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Брошурата, която до момента беше в отделни издания на български и английски, сега ще бъде двуезична, с високо качество на изработка, което е важно за представянето на града. Ще се търси съдействие от русенските фотографи, както за брошурата така и за уеб-сайта.

Представянето на различните индустриални зони, както и информация за инвеститорите в града, е неразделна част от съдържанието, тъй като наличието на определено производство е притегателна сила около него да се обособят нови компании, които са свързани с него, казват от общината.

Кметът Пенчо Милков пък припомня, че Русе е една от двете български общини със собствена Иновационна стратегия за интелигентна специализация. „Общината работи активно за осигуряване на атрактивна градска марка и благоприятен инвестиционен климат чрез изпълняването на Стратегия за инвестиционен и сити маркетинг. До 2025 г. Русе ще се утвърди като град на знанието и иновациите, като град с конкурентоспособна икономика, чието развитие зависи от предприемчивостта, таланта и уменията на неговите жители“, смята Милков.

Материалът Нов инвестиционен профил на Русе и иновации ще привличат бизнеса към региона е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments