Нинова: Пътят е един - оставка на Борисов и нови избори

Нинова: Пътят е един - оставка на Борисов и нови избори

Политика

България / Политика 111 Views 0

Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й. Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова по повод днешното изявление на премиера, в което той предложи нова Конституция и свикване на ВНС.

Темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество. Включително от г-н Борисов в критични за него и партията му моменти. Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване, смята председателят на Столетницата.

Според Нинова Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз.

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й. България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ. Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", заявява Нинова на фейсбук профила си.

Comments