Неправомерно добита и транспортирана дървесина установиха полицаи в Сливополско

Неправомерно добита и транспортирана дървесина установиха полицаи в Сливополско

Русе

Регионални новини / Русе 15 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Служители на РУ – Сливо поле са установили при проверки два случая на незаконна дървесина.

На 19 януари около 14:30 ч. в гр. Сливо поле по бул. България, служители на РУ-Сливо поле са спрели и извършили проверка на товарен автомобил „Форд Транзит“ с русенска регистрация, управляван от 44-годишен от с. Малко Враново, при което в товарния отсек на превозното средство са установени около 4 куб. метра дърва за огрев, нарязани и нацепени, като по-голямата част от тях са били без контролна горска марка.  Водачът представил превозен билет от октомври миналата година. За установеното са сигнализирани служители на РДГ-Русе, които са отишли на място и след извършена и от тях проверка са съставили на мъжа 3 акта по Закона за горите,  като дървата са иззети и оставени на съхранение в база на Община Сливо поле. По случая е образувана проверка по описа на РУ-Сливо поле, с оглед изясняване на престъпление по чл.235, ал.2 от НК.


На 19 януари около 15:30 ч., при извършена проверка от служители на РУ-Сливо поле на адрес в с. Малко Враново, е установено, че собственикът на имота 32-годишен мъж, съхранява без редовно писмено позволително 1,7 куб.м. дърва за огрев от дървесен вид – цер и акация, собственост на Община Сливо поле. По случая е образувана преписка по описа на РУ-Сливо поле , за престъпление по чл.235, ал.2 от НК.

Материалът Неправомерно добита и транспортирана дървесина установиха полицаи в Сливополско е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments