Наско Васильовски: Не е вярно, че 40 социалисти от район Триадица са напуснали БСП

Политика

България / Политика 9 Views 0

Непроверена и силно преувеличена е разпространената информация за напуснали партията си 40 социалисти от столичния район „Триадица“, твърди в пост във Фейсбук членът на БСП Наско Васильовски.

„Реалната ситуация за едната основна партийна организация в този район е не повече от двама – трима“, посочва софийският социалист.

„Работил съм с хората в района и другарите и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента - че „БСП се превръща в авторитарна партия“, коментира Васильовски и уточнява, че според него това „обикновено клише“ се тиражира от Александър Вачев.

Вачев в председател на едната структура, за която медии твърдят, че се обезлюдява. Той бе кандидатът за кмет на БСП в „Триадица“ на последните местни избори. Източници от БСП коментират, че докато бил кандидат-кмет съвсем не бил недоволен от водената от Корнелия Нинова политика, нещо повече - на Бузлуджа бил плътно до нея.

Наско Васильовски подозира намеса на депутата Красимир Янков, който наскоро напусна парламентарната група на левицата и БСП: "Просто Янков си изтегля "силните козове" от БСП и осъзнава, че му остава да гастролира по три - четири сайта. Свива се до квартален функционер без партия. И става все по-креслив".

Председателят на БСП "Триадица" Диана Тонова също излезе с позиция до медиите, в която заявява, че информацията за напуснали 40 социалисти е манипулативна и невярна.

"Съгласно Устава на БСП, членството в партията се прекратява по собствено желание, заявено писмено пред основната партийна организация /ОПО/, което се констатира на събрание. Проведох разговор с няколко от членовете на ОПО, от който се установи, че събрание не е провеждано, не е налице и писмено заявление за напускане от нито един от членовете му. Самата организация, чийто председател е Александър Вачев, наброява около 17 човека, част от които /4-5 човека/ са членове на семейството му, записани малко преди 31.12.2019 г., предполагам, за да се увеличи броят на делегатите от ОПО-то на Районната конференция", каза Тонова.

Тя отбелязва, че една част от членовете на организацията не са знаели нищо вчера и са заявили, че остават членове на БСП. "Не повече от 7-8 реални членове на РПО на БСП "Триадица", очевидно под въздействието на Александър Вачев, който беше застъпник на Красимир Янков по време на прекия избор за председател на БСП, явно възнамеряват да напуснат. Това ще стане факт, след като се проведе събрание, затова казах, че информацията, освен невярна, е и манипулативна. Когато получим протокола от събранието на ОПО, тогава ще се знае дали и колко членове ще напуснат партията", коментира Диана Тонова.

"Отговорно заявявам, че БСП "Триадица" е единна и сплотена организация, което проличава и по голямото мнозинство, с което се приемат решенията на РС. Жалко е, когато членове на партийната организация, заради неудовлетворени лични амбиции, се стремят да вредят на доброто име на БСП в обществото. Тази кампания, която неуспели кандидати подеха в медиите, вече има обратен отрицателен знак, защото в последните дни консолидира силно реалните и действащи членове на нашата организация, а мисля и в национален аспект също", завършва председателят на БСП "Триадица".

Comments