Напредъкът по проекта за обновяването на бул. „Трети март“ е над 60 %

Напредъкът по проекта за обновяването на бул. „Трети март“ е над 60 %

Русе

Регионални новини / Русе 15 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Напредъкът по проекта за обновяването на бул. „Трети март“ е над 60 %. Това сподели днес заместник – кметът Магдалина Илиева.

Очаква се евентуално утре, при благоприятни климатични условия, да започне изливането на герберовата греда на Сарайския мост. При изливане на бетона утре, това означава, че един месец този бетон трябва да „зрее“. Евентуално след поне 2 седмици от изливането и достигането на поне 75 % якост може да започне работа по оформяне на пътното платно.

Това става само с разрешение на проектанта.

Работата по булеварда не е спряла. Положен е биндерът по протежение на целия участък от този линеен обект. Голяма част от тротоарите са асфалтирани. 20 % от останалите са подготвени за асфалтиране. Периодично са извършва контрол от Община Русе за дебелината на асфалта. Веднъж са вземани „ядки“ за проверка дебелината на положения асфалт. Това ще стане отново, подчерта г-жа Илиева.

Материалът Напредъкът по проекта за обновяването на бул. „Трети март“ е над 60 % е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments