На територията на община Ветово са поставени 2 контейнера за текстилни отпадъци

На територията на община Ветово са поставени 2 контейнера за текстилни отпадъци

Русе

Регионални новини / Русе 17 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Уважаеми жители,

На територията на община Ветово са поставени 2 броя контейнери за текстилни отпадъци.

Освен облекло, в тях може да се изхвърлят още обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси и други изделия от текстил и кожа. Контейнерите са поставени и ще бъдат обслужвани от фирма „М-ТЕКС Рециклиране на текстил“ ООД, с която Община Ветово има сключен договор.

Новите съдове са поставени в две точки: ул. „Трети март“ №2 & – сградата на Община Ветово, град Ветово; ул. „Димитър Благоев“ №43 – до Читалище „Просвета“ град Глоджево.

Контейнерите са с вместимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част е описан начинът на употреба. Важно изискване е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат предварително опаковани в затворена торба или плик. Поставянето на ненужните дрехи и обувки в тях става чрез барабанен механизъм, който ограничава достъпа до вътрешната част на контейнера. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнерите.

Съдовете ще се обслужват веднъж седмично.

С поставянето на специализираните контейнери Община Ветово цели да осигури по-лесен и удобен начин гражданите да предадат своите ненужни дрехи и обувки, както и да се даде възможност този вид материи да бъдат рециклирани и използвани отново.

Материалът На територията на община Ветово са поставени 2 контейнера за текстилни отпадъци е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments