На 10 март: Общината разяснява на домоуправителите за паспортите на сградите

На 10 март: Общината разяснява на домоуправителите за паспортите на сградите

Русе

Регионални новини / Русе 26 Views 0

На 10 март от 18 ч. в Пленарната зала на Община Русе ще се проведе среща с домоуправителите на сгради при спазване на въведените противоепидемични мерки. Управителите на етажна собственост ще бъдат информирани от експерти и представители на общинската администрация за детайлите около изготвянето на технически паспорти на сградите. Припомняме, че до края на 2022 година всички сгради в страната трябва да имат такава документация.

Изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците на сградите и е тяхно задължение. За целта трябва да бъде извършено обследване на строежите от консултант с удостоверение за извършване на строителен надзор или от проектанти с пълна проектантска правоспособност.

Срещата с домоуправителите се организира от общинската администрация, за да бъдат подпомогнати гражданите за получаване на необходимата информация и разясняване на процедурите, които трябва да се изпълнят в законоустановения срок.

Домоуправителите следва да потвърдят присъствието си до 12 ч. на 8 март (понеделник) на имейл: [email protected].

Материалът На 10 март: Общината разяснява на домоуправителите за паспортите на сградите е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments