Младежи на 17 и 18 години са хванати за серия на кражби от коли

Младежи на 17 и 18 години са хванати за серия на кражби от коли

Русе

Регионални новини / Русе 48 Views 0

Двама младежи, единият от които непълнолетен, са заловени от полицията за серия от кражби на вещи  от автомобили. Престъпленията са извършени през  последните 10-тина дни в различни части на Русе.

По време на разследването криминалистите са установили, че извършителите са двама младежи, свързани с такива деяния –  момчета на 17 и 18 години. На 20 март, след демонтиране на плоскост на мястото на задното ляво стъкло, те са откраднали от товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“ куфар с ръчни инструменти, отвертки, чукове, ключове, лазерна ролетка и други вещи на стойност към 500 лв. 18-годишният е автор и на други две посегателства, за които в полицията е постъпила информация на 29 март . – кражба на инструменти от автомобил „Рено Канго“ за около 200 лв. и от „Пежо Партнер“, също на инструменти. Във втория случай обаче не успял да прибере инструментите, тъй като бил забелязан от стопанина на колата и трябвало да избяга без тях.

Работата по разследването на престъпната дейност на лицата продължава, в ход е изясняването на съпричастността им и към други подобни деяния, регистрирани на територията и на Първо и на Второ РУ.

18-годишният младеж се разследва и за притежание на наркотици, които били намерени у него, докато бил на разпит във Второ РУ. При проверката е било открито топче от алуминиево фолио, съдържащо бяло кристалообразно вещество. Последвалият полеви наркотест е дал положителна реакция за метамфетамин. Установеното от криминалистите е документирано и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.

Работата по случаите продължава.

The post Младежи на 17 и 18 години са хванати за серия на кражби от коли first appeared on Русе Медиа.

Comments