МГ “Баба Тонка”: Взети са всички мерки за ограничаване на заразата

Русе

Регионални новини / Русе 9 Views 0

Математическа гимназия “Баба Тонка” е взела всички мерки за ограничаване на заразата, след като бе установен случай на КОВИД-19 при ученик от училището, съобщи директорът на МГ-Русе Галина Бобева. В свое становище тя обясни още, че личният лекар на 16-годишното момче е информирал РЗИ-Русе, а в училището е разпоредено да се извърши пълна дезинфекция.

Създадена е незабавно организация за обучение в електронна среда от разстояние на учениците от съответния клас, които ще бъдат в 14-дневна карантина под надзора на РЗИ. Проведен е бил отново инструктаж на персонала и учителите за спазване на противоепидемичните мерки в гимназията.

“Разпоредено е на медицинската сестра да дежури на входа при влизане на учениците в училище и да наблюдава за симптоматика. При възникнали съмнения се измерва температурата и учениците се насочват към личния лекар, уведомяват се и родителите. В МГ има поставени дезинфектанти на всички ключови места, класни стаи, кабинети и санитарни помещения. Апелираме родителите да не допускат ученици с грипоподобни симптоми в училище.

Вярваме, че всички заедно – ученици, учители, родители, ще се справим с предизвикателствата на подобни ситуации”, заяви още директорът Галина Бобева.

Русе Медиа - За да знаеш повече

Comments