Медали за железните деца от „Далян“ на Държавното в Русе

Русе

Регионални новини / Русе 7 Views 0

На 13.09. на езерото Липник край Русе се проведе за 9-та поредна година Държавно първенство по Триатлон – Спринтова дистанция, съобразно календара на новосъздадената асоциация БАТ и под егидата на Община Русе, а домакин е СК „Триатлон-Далян“.

Състезанието протече при отлична организация от страна на Община Русе, Спортният клуб и съдийството.

В надпреварата взеха участие над 200 участника от 14 клуба, лиценцирани към БАТ, от всички възрастови групи. В група мъже – жени участваха 50 състезатели.

СК „Триатлон – Далян“ се представи с 25 състезатели от всички възрастови групи. В оспорваната битка Борис Недялков от най-малките, състезаващ се на дистанция / 50 м. плуване, 2 500 м. колоездене и 500 м. бягане/ се класира трети  и завоюва бронзов медал.

Галин Ганев от първа възрастова група завоюва вицешампионската титла и 2-и сребърен медал. Четвъртите места бяха завоювани от Боян Кирилов, Павел Димитров, Антония Иванова. Мерсин Махмудова се добра до четвърто място при жените, а тя се състезава още във възрастовата група на девойките.

В десетката на отлично представили се от всички клубове в България се класираха почти всички, участващи в надпреварата, деца на СК „Триатлон Далян“ Русе.

Най-малките участници в този труден спорт от клуб „Далян“ бяха наградени с предметни награди от БАТ и това бяха Радостина Ганева – 2013 г. и Мартин Кушев – 2013 г.

Клубът изказва благодарности на фирма „Унико“ и фирма „Омония“, които подпомогнаха с доброволци обезопасяването на трасетата и подсигуриха подкрепителният пункт, като осигуриха и предметни награди за победителите. Изказваме благодарност и на СК „Компад-крос“ – Русе, които подсигуриха безвъзмездно арката за старт-финала.

Пожелаваме успех и бъдещи победи на всички смели и трудолюбиви състезатели от СК „Триатлон Далян“ Русе.

триатлон далян русе 1

Материалът Медали за железните деца от „Далян“ на Държавното в Русе е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments