Мая Манолова заведе дела срещу ПИК, Ретро и Антон Тодоров 

Мая Манолова заведе дела срещу ПИК, Ретро и Антон Тодоров 

Криминално

България / Криминално 20 Views 0

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за общо 250 хил. лв. и едно дело срещу Антон Тодоров "за пет позорящи негови публикации във Фейсбук" от май и юни 2020 г. Искът срещу Тодоров е на стойност 50 хил. лв.

Исковите молби, внесени в Софийския районен съд срещу агенция ПИК, са четири: за шест "оскърбителни и опозоряващи статии", а срещу изданието "Ретро" – една: за един "клеветнически и обиден материал, свързан с името й".

По исковете Манолова ще претендира неимуществени вреди и законните лихви от момента на публикациите в периода май 2020 г. – януари 2021 г.

Ако спечели делата, тя ще предостави сумите за благотворителни каузи, свързани с чистотата на въздуха в София, срещу презастрояването и за подпомагане на професионалното развитие на млади юристи.

От „Изправи се.БГ“ припомнят, че Манолова ще "завежда дела срещу всяко издание, което си позволи да разпространява невярна клеветническа и позоряща информация и обиди, свързани с нея и с близките й, както и с професионалната и гражданската й дейност".

Comments