Малките плувци от „Локомотив“ спечелиха държавното първенство като отбор

Малките плувци от „Локомотив“ спечелиха държавното първенство като отбор

Русе

Регионални новини / Русе 129 Views 0

Русенските деца от Клуб по плуване „Локомотив“ спечелиха първо място в комплексното класиране на Републиканско държавно първенство за деца 11-12 години, което се проведе в Сандански на 50-метров басейн. В състезанието участваха 6 момчета и 6 момичета от клуба, които извоюваха общо 6 сребърни и 3 бронзови медала. Те взеха и три купи – една за комплексната си победа, една за момичетата, които се класираха втори, и една за момчетата, които спечелиха трето място. В надпреварата участваха близо 400 деца от 46 клуба.

При момичетата Елинор Илиева спечели второ място на 100 м бътерфлай и две трети места – на 200 м съчетано плуване и 400 м свободен стил. Кристина Иванова е втора на 50 м гръб и трета на 200 м гръб. При момчетата Алекс Ташев спечели две втори места – на 50 м и 100 м бруст.

В щафетите 4 х 100 м свободен стил и 4 х 100 м смесена момичетата се класираха втори и в двете щафети. В първата участваха Елинор Илиева, Кристияна Иванова, Елица Костадинова и Кристина Иванова, а във втората – Кристина Иванова, Анна Киркова, Елинор Илиева и Елица Костадинова. Момчетата останаха на крачка от медалите с четвърто място.

Така русенци спечелиха първото място в комплексното класиране, което ги радва много, тъй като през миналата година останаха на втори. Признанието е за труда на децата и техните треньори Деян Дончев и Стефан Миналов, а голямото им желание е най-после в Русе да има нормален басейн, където състезателите по плуване да могат да се подготвят при истински условия.

Русе Медиа - За да знаеш повече

Comments