Къща на село и проблеми с покрива

Русе

Регионални новини / Русе 13 Views 0

Често срещан проблем при почти всяка къща на село все още е покривът

Това не е изненадващо, тъй като горната структура на всяка сграда има максимално натоварване.

Какво да направите, ако покривът на вашата любима къща на село тече? Какви са първите стъпки, които трябва да предприемете, за да премахнете течовете възможно най-бързо, за да се предпазите от по-големи проблеми?

В статията ще се съсредоточим само върху така наречените скатни покриви и няма да разглеждаме проблеми с покривите на сгради с плосък покрив.

Защо има теч на покрива при селските къщи?

Разбира се, основната причина е проблемната инсталация на покрива, в резултат на което има последващи източници на течове. На първо място трябва да се обърне внимание на най-уязвимите участъци на покрива на селската къща – по-точно съединяване около улуците или комина, вътрешните ъгли на покрива и прилежащите към стената. По правило тези области създават 90% от всички проблеми, така че при теч първо там се прави проверка.

Хидроизолацията на покрива е много важна също: тя служи като допълнителна защита при появата на конденз. Но ако тя не е добре положена – & не може да бъде допълнителна преграда срещу навлизане на влага в стаите.

Често с времето керемидите могат да се разместят или начупят& – това също е предпоставка за теч от покрива.

Ето и основните грешки, поради които покривът на селската къща тече.

След като идентифицираме източника на теча, то пристъпваме към конкретни действия.

В случая могат да се извършат различни дейности, които да премахнат проблема. За целта е добре да се свържете с фирма, която извършва качествен ремонт на покрива. Така ще бъдете сигурни, че къщата ви на село няма да бъде увредена от водата, която преминава през покрива.

Важно! Определянето на причината, поради която покривът тече, е първата задача, която трябва да бъде изпълнена, за да се премахнат течовете. Това обаче понякога е трудно, тъй като визуално не може точно да се оцени откъде идва водата. По тази причина е хубаво фирмата, която ще прави покрива да го огледа и сама да прецени какво точно е нужно да се направи. Това налага и тя да даде финансово предложение за ремонта на покрива.

Материалът Къща на село и проблеми с покрива е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments