Край на паркирането по ул.“Филип Станиславов“ в жк „Чародейка“

Край на паркирането по ул.“Филип Станиславов“ в жк „Чародейка“

Русе

Регионални новини / Русе 11 Views 0

Забрана за паркиране на ул. „Филип Станиславов” в кв. “Чародейка” прие на своето последно заседание Комисията за организация и безопасност на движението (КОБД) в Община Русе. Забраната ще важи за спирането в посока ул „Изгрев“ в участъка от първия изход на бл. 403 и след втория вход/изход от блока и ще действа до края на автобусната спирка. Целта е да бъде осигурена видимостта на водачите и да се намали рискът от пътно-транспортни произшествия в близост до един от най-големите жилищни блокове в града.

За да се повиши безопасността на пешеходците пък, преди асфалтирането на ул.“Згориград“ ще бъдат реновирани пешеходните пътеки при ул. „Сърнена гора“ и при изхода от блоковете “Боримечка” и “Странджата”.

Сред решенията на КОБД бе и това в град Мартен да се забрани движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона по улиците „Ясна поляна” и „Черно море“.

С цел предотвратяване на инциденти ще бъдат поставени нови пътни знаци на кръстовището на улиците „Драма“, „Велес“ и „Тетово“, които  да обозначават последната като „път с предимство“.

&

The post Край на паркирането по ул.“Филип Станиславов“ в жк „Чародейка“ first appeared on Русе Медиа.

Comments