Ковид забави тикет системата в София, ще стартира през май

Ковид забави тикет системата в София, ще стартира през май

Политика

България / Политика 30 Views 0

С 16 млн. по-малко са приходите на Столична община за 2020 г. в сравнение с предишната година. Причината е в по-малко платени такси за детски градини, тротоарно право, от което СО освободи търговците, и др. Това е очакван резултат заради пандемията, обяви кметът Йорданка Фандъкова по бТВ. 

Надявам се да не се случи увеличение на броя на заразените след отварянето на детските градини и връщането на малките ученици в клас. Следя много внимателно броя на хората в болница, намаляването е чувствитело, заяви Фандъкова. 

До петък трябва да са готови списъците с желаещите да се ваксинират учители и непедагогически персонал - лелки, медицински сестри, те са хората, които работят с децата в София, уточни Фандъкова. 

Тя призова хората да се снабдяват с билети преди да се качат в градския транспорт. Има и възможност да се купуват дневни карти и през телефона, но няма как да има

Много дейности пострадаха заради епидемията, всички валидатори са монтирани в транспорта, включително и на новите станции на метро 3, монтирани са и видеокамерите, ЦГМ ни е предоставил уточнен график за стартиране на тикет системата през май, обясни Фандъкова забавянето с ковид пандемията. 

Comments