КОД иска нова Конституция да премахне ВНС и служебното правителство

КОД иска нова Конституция да премахне ВНС и служебното правителство

Политика

България / Политика 75 Views 0

Сегашната Конституция открадна държавата от гражданите. Новата Конституция трябва да я върне на българите. От нея трябва да бъдат изхвърлени всички капани за демокрацията, които комунисти и служители на Държавна сигурност (ДС) заложиха през 1990г.

Това се казва в позиция на партия КОД с лидер Петър Москов. От КОД настояват новата Конституция: Да въвежда задължителна пълна лустрация за всички висши номенклатурни кадри на БКП, както и за техните наследници и свързани с тях лица. Да наложи ограничения за участие в обществения и стопанския живот в страната на лица, ръководили, участвали и подпомагали дейността на комунистическия режим и репресивните му органи; Да премахне институцията Велико народно събрание, като архаична и възпрепятстваща ефективното управление; Да премахне служебното правителство като функция на еднолично и безконтролно управление на страната в период на политическа криза и при провеждането на парламентарни избори; Да извади прокуратурата от съдебната власт и да създаде ефективни механизми за контрол на законосъобразността и ефективността на действията ѝ;  Да въведе изискване за достигне на определена степен на образование като предпоставка за упражняване на гражданите на правото им на избор на държавни и местни органи и участие в допитвания до народа.

В позицията на КОД се казва още: 

Новата Конституция трябва да премахне всички изкуствени противоречия между институциите, които са заложени, за да блокират работата им и да създават постоянни скандали и напрежение, зад които да процъфтяват беззаконието и задкулисието. овата Конституция трябва да премахне всички свещени крави на криминалния преход и корупцията, които вместо демокрация създадоха мафия. Новата Конституция трябва да премахне всички механизми за фалшифициране на волята на избирателите и да върне правата и достойнството на българските граждани.

Новата Конституция трябва да върне силата на закона и справедливостта и да гарантира, че служителите на закона няма да се превръщат в негови господари както е сега.

Новата Конституция трябва да е на гражданите, да е гъвкава и модерна, и да може лесно да се променя и адаптира към волята и интересите на развиващото се общество.
Единствената причина да се приема нова Конституция е да се премахнат всички заложени дефекти в сегашната, които превърнаха държавата в мафия. Не трябва да допускаме 30 години по-късно с нова/стара Конституция мафията да ни открадне държавата и за следващите 30 години. 

Comments