Кметът на Община Русе Пенчо Милков призова русенци да бъдат активни в борбата за по-чист въздух

Кметът на Община Русе Пенчо Милков призова русенци да бъдат активни в борбата за по-чист въздух

Русе

Регионални новини / Русе 51 Views 0

На заседанието на Временната комисия за чистотата на въздуха кметът на Община Русе призова русенци да бъдат активни в борбата за по-чист въздух в града.

& & & От трибуната на комисията кметът Милков призова гражданите да проявяват настойчивост към отговорните институции и да упражняват граждански контрол върху тях. „Всичко зависи от гражданската енергия.“, припомни Милков и изрази надежда повече русенци да се включват в заседанията на комисията и в протестите по темата.

& & & Директорът на РИОСВ Русе Анатоли Станев и инж. Христо Милков началник отдел „Въздух и вредни физични фактори, води, КПКЗ и ОХВ“ представиха резултатите от проверките на инспекцията и предписанията към фирма „Линамар“ и подчертаха, че ще следят най-вече за поддържането на отрицателен баланс на налягането на въздуха в трите производствени& халета т.е. входящият въздушен поток да бъде по-голям от изходящия.

& & & Своята позиция и предложения за спирането на залповото обгазяване на Русе споделиха народният представител Крум Зарков,& зам.-областният управител на Русе Свилен Иванов, общински съветници и заинтересовани граждани.

Материалът Кметът на Община Русе Пенчо Милков призова русенци да бъдат активни в борбата за по-чист въздух е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments