Кметът на Община Русе Пенчо Милков направи оглед на крайбрежната зона

Кметът на Община Русе Пенчо Милков направи оглед на крайбрежната зона

Русе

Регионални новини / Русе 79 Views 0

Работният ден на кмета на Община Русe Пенчо Милков започна с оперативна среща със служителите. Непосредствено след това той направи оглед на новооткритата крайбрежна зона в Русе.

Във връзка с направен анализ на общественото мнение за тази зона кметът Пенчо Милков огледа забелязани от граждани проблеми и нередности. Той заедно със зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев и директорите на общинските предприятия „Паркстрой“ и „Комунални дейности“ констатира лично някои от най-коментираните забележки – липсата на достатъчно сянка и зеленина, липсата на напоителна система, нуждата от засаждане на допълнителна жива растителност.

На първо място той се увери, че се полива ежедневно, както е разпоредил. В допълнение възложи да се проектира и изгради напоителна система, която не е предвидена в проекта.

През есента се планира да се направи допълнително озеленяване след обсъждане с гражданите на Русе.

Ще се предприемат незабавни мерки по ограничаване на достъпа на автомобили без пропуск в крайбрежната зона, докато не бъде монтирана бариера.

Материалът Кметът на Община Русе Пенчо Милков направи оглед на крайбрежната зона е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments